Jaroslav Balatka no.1

O mě: Letos budu mít 56 lyžař. sezónu (jsem ročník 1959), pamatuji Jizerky jako jeden velký hluboký les, poté jako holinu a nyní zase postupné zarůstání.

Sportovní historie: pamatuji "dřevní" dobu lyžování - dřevěné lyže, bambusové hůlky, stavitelné 75 mm vázání, kožené lyž. boty, pletené podkolenky, klistrování "R" (erkem), benzínové letlampy, žehličky na pevný líh, stopy plné odšlapů, lyžování v Liberci na přehradě, lyžování v Liberci na sídlištích mezi paneláky, prázdné Jizerky atd.
- jsem 25 násobný mistr republiky v lyžování, atletice, LOB (lyž. orient. běh)to vše včetně štafet, družstev(LA)
- byl jsem i juniorským reprezentantem v běhu na lyžích
- mnozí z nejbližších v rodině tuto historii nezná, pro někoho je to pravěk a já se zas tak často do minulosti nevracím, i když je pravda, že ze sportu si člověk pamatuje více úspěchy než prohry (ty si ale pamatuji také..)

Trenérská historie: byl jsem léta učitel TV (nyní jsem mimo školství), nikdy jsem nikoho profes. netrénoval, jen přátelům jsem dělal "metodické poradenství" ve sportech, ale v projektu Bezva běžky už nejsem žádným nováčkem.

V dětství jsem chtěl/a být: To už je tak dávno, že si to nepamatuji a musel bych si vymýšlet :)

Oblíbený sportovec:
Rodiče - oba aktivně sportovali (oba závodně přes jejich 40. rok, tak si to dobře pamatuji)

Oblíbený sport:
lyžování, cyklistika, skialpy, dříve, pokud jsem mohl, tak kopaná, odbíjená, atletika, VHT (vysokohorská tur.)

Běžecké lyžování pro mě znamená:
Souznění s pohybem, přírodou a někdy i lidmi

Kdybych se znovu narodil, chtěl bych být:
ZDRAVÝ!!

Nejlepší osobní nebo sportovní moment v životě:
Zaplať pánbůh bylo pěkných mometů v životě spousty a snad ještě budou. Ale určitě k pěkným zážitkům patří, když se mi podaří vyjet na lyže s maželkou, dcerou a synem (oba bydlí již samostatně, jsou dospělí), fičíme si to za pěkného počasí v upravených stopách Jizerkami a nikdo nás nepředjíždí...

 

zpět na náš team...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace